Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tiusan Pahalapsi

VH17-018-1846

Kutsumanimi: Lasse Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ori Säkäkorkeus: 160cm
Syntymäpäivä: 01.09.2017 / 3v Kasvattaja: Isla Tiusanen VRL-14577, Tiusa
Painotus: Yleispainotus Koulutus: Helppo A, 110cm, CIC1
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Meriitit: SV-II

Palkittu 3-vuotiaana suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa II-palkinnolla 20.01.2018 pistein:
rakenne: 7,6 + suku: 10 + käytöskoe: 7 + 5,6 + ratsastuskoe: 7,5 + 0 = 37,7p


Luonnekuvaus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer interdum nec enim quis feugiat. Maecenas quis metus commodo, ullamcorper urna et, gravida erat. Vestibulum placerat quis urna at placerat. Morbi eu ex vitae tortor finibus sagittis sed efficitur nisi. Aenean placerat arcu molestie metus consequat egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam porta velit nulla, in lacinia erat semper tincidunt.

 

Sukuselvitys

I. Pahankannattaja
sh, 160cm, vprt
KTK-III
Ii. Ihme Bluussi evm
sh, 156cm, vprt
Iii. Karaukki evm
sh, 160cm, prt
Iie. Ilo-Kikka evm
sh, 154cm, prt
Ie. Porvarikakara evm
sh, 157cm, vprt
Iei. Tuhkamaan Alvar evm
sh, 156cm, prt
Iee. Aatelistaika evm
sh, 154cm, trt
E. Hipsutellen
sh, 153cm, vkk
KTK-II, SLA-I
Ei. Horisontti evm
sh, 158cm, vrt
Eii. Kahlekunkku evm
sh, 159cm, vrt
Eie. Iltamaisema evm
sh, 157cm, rt
Ee. Heilutellen evm
sh, 153cm, vkk
Eei. Bensaa Suonissaan evm
sh, 155cm, vkk
Eee. Kepsutellen evm
sh, 154cm, vkk


Jälkeläiset

Syntymäaika Sukupuoli Virallinen nimi Isä / Emä
       


Kisakalenteri

Esteratsastus

Päivämäärä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
07.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 3/50
08.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 4/50
10.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 5/50
13.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 4/50
15.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 1/50
19.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 1/50
20.07.2018 Tulokset Ristikallion Suomenhevoset 110cm 6/50


Päiväkirja

02.09.2017 Päiväkirjamerkintä

"Sen isä on Pahankannattaja, joten eikö Pahalapsi sointuisi hyvin?" Kysyin Jarnolta, joka hörppi kahviaan keittiön pöydän ääressä, sivukorvalla minua kuunnellen. 
"Joo kuulostaa hyvältä, eikös se ole Tiusan Pahalapsi?" Jarno vastasi painottaen kasvattajaliitettämme ylpeänä, hänkin oli odottanut ensimmäistä oman nimen alle syntyvää varsaa. Minä hymyilin ja vastasin myöntävästi koittaen peittää teinityttömäisen intoni, joka pääsi valloilleen pihassa kun menin katsomaan Hippua ja sen aikaansaannosta. Omassa tarhauksessaan äiti ja sen poika käyskentelivät rauhallisesti. Hippu nautti päiväheiniään ja sen lapsi kokeili ensimmäisiä raviaskeleitaan keskittyneesti äitinsä ympärillä. Sitten se pelmahti pyllylleen ja katsoi emäänsä hölmistyneesti. Minä aloin nauramaan ja näin ollen kiinnitti parivaljakko huomionsa minuun. Höristen Hippu marssi tarhanportille pikku-Pahis sen perässä kömpelösti ravaten. Hipun hirviöpuoli oli taas tiessään, onneksi. Se työnsi päänsä syliini ja minä rapsuttelin sen kerman värisiä poskia. Mietin varsalle lempinimeä, joka ei voinut olla Jarnon ehdottama Pahis isän kantaessa sitä nimeä.
"Mitä jos sun varsa olisi Lasse?" mainitsin rauhalliseen ääneen Hipulle ja se hörähti tyytyväisenä takaisin.  Pieni pitkäjalkainen Tiusan Pahalapsi sai lempinimekseen Lasse. Ilmojen viiletessä otin tamman ja varsan sisälle koittaakseni uutta varsaloimea Lasselle. Samalla harjasin Hipun perusteellisesti orivarsan täyttäessä mahaansa maitobaarilla uusi loimi päällään. Se oli niin täydellinen sekoitus luonteeltaan Pahista ja Hippua. Määrätietoinen ja hitusen itsepäinen Pahiksen tapaan, mutta samalla erittäin rohkea ja varma kuten Hippu.

Kirjoittaja: Isla
01.09.2017 Päiväkirjamerkintä

Hippu oli ollut viimeiset kaksi päivää armottoman levoton ja sen herttaisen ystävällinen luonne tuntui olevan historiaa. Rosa ja Rilla saivat kyytiä aina tullessaan lähelle, eikä Hippu sietänyt meitä ihmisiäkään lähellään. 
"How the hell she became like a monster?" Mark kysyi minulta yksi päivä loimittaessaan Hippua, sillä hän oli saanut komean mustelman käsivarteensa. 
"She is pregnant, you're a guy so you can't understand it." Minä vastasin ja hieman epävarmasti lähdin itsekin hakemaan Hippua siirtääkseni sen varsomiskarsinaan yöksi. Tänä yönä se varmasti tapahtuisi, tunsin tammani niin hyvin ja iltapäivällä se oli alkanut jo pyörimään etsien hyvää paikkaa maata pihatossa. Päästyäni tarhanportille Hippu puhisi ja oli jo makuuasennossa pihaton oven suulla. Rosa ja Rilla katsoivat rouvan puhisemista kauempaa korvat hörössä, uskaltamatta kuitenkaan lähestyä hormonihirviötä. Kävelin tammani luokse ja se katsoi minua alta kulmiensa hieman säälittävän näköisenä ja minä herkistyin, sillä rakas voikkoni näytti siltä kuin pyytäisi apua tukalaan oloonsa. 

Nappasin sen riimunnaruun ja hieroin sen takapäätä, joka selvästi oli kipeä supistuksien alkaessa. Tamma nousi ylös ja antoi minun taluttaa sen karsinaansa, ilman elettäkään hirviömäisestä käytöksestä. Annoin sille karsinassa melassivettä ja jäin sen luokse hieromaan sen vartaloa Hipun näyttäessä helpottuneelta minun avustuksestani. Tamma todellakin luotti minuun ja juotuaan muutaman hörpyn makeaa vettä, se kävi taas makuulle ja alkoi puhista minun kyykistellessä siinä vieressä. Yhtäkkiä, ilman mitään ennakkovaroitusta tamma jäkitti kaikki lihaksensa ja yhdellä ponnistuksella varsa pötkähti karsinan olkipatjalle. "Hieno tamma, hienon hieno tammani!" Minä hihkaisin ja suukotin väsynyttä tammaani poskelle. Hippu ei jaksanut ponnistuksen jälkeen vielä liikkua, joten varovaisesti siirryi varsan luo avaten kalvot sen ympärillä ja kuivasin sen honkeloa vartaloa oljilla. Tamma katseli makuuasennosta vierellä, eikä se tuntunut kiinnittävän huomiota siihen, että hipelöin sen pientä aarretta. Kaikki kävi niin helvetin äkkiä, etten tiennyt ollenkaan miten reagoida asiaan. Ensimmäinen kasvattini, hienon hieno rautias orivarsa makasi olkipahnalla ja minun kaikista rakkain hienon hieno tammani siinä vierellä höristen ja tuijotellen minua sekä varsaa vuorotellen. 

Kirjoittaja: Isla


Kuvagalleria 

 

Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

VIRTUAALIHEVONEN
 

Tuuliajo on virtuaalitalli. Hevoset ovat virtuaalihevosia.
Tuuliajo is a virtual stable. Horses are all virtual horses.

 

 

©2019 Tuuliajon Hevostila - suntuubi.com