Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Kaarnan Keltasirkku

VH19-018-0275


Kuvat © scirlin

Kutsumanimi: Kerttu Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma Säkäkorkeus: 154cm
Syntymäpäivä: 28.02.2019, 2v Kasvattaja: Kaarnan Suomenhevoset
Painotus: Yleispainotus Koulutus: Helppo A, 100cm
Omistaja: Manaaja (VRL-14336) Meriitit: SV-I, KTK-I

Palkittu 2-vuotiaana suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa I-palkinnolla 20.03.2019 pistein:
rakenne: 8 + suku: 10 + käytöskoe: 10 + 8,5 = 36,5p

Kantakirjattu I-palkinnolla 20.04.2019 pistein: 20 + 20 + 20 + 20 = 80p

 

Luonnekuvaus

Kerttu on tallissa se hevonen, joka haluaa moikata kaikki talliin tulijat ensimmäisenä. Tamma tunkee pään syliin ja tutkii joka paikan hellästi hamuilemalla, ilmeisesti herkkujen ja rapsutusten toivossa. Hoitotoimenpiteistäkään ei välillä meinaa tulla yhtään mitään kun jokaista harjaa pitää saada haistaa ja maistaa ennenkuin ihmisen voi päästää puunaus hommiin. Kerttua voisikin kuvailla hyvin seuralliseksi ja puuhakkaaksi hevoseksi.Milloin se on varastanut tallikäytävällä ohikulkijan pipon tai napannut leikkisästi takapuolesta kavioiden putsauksen yhteydessä. Välillä jatkuva huulilla nyplääminen alkaa itse kutakin turhauttaa ja silloin Kerttua saa hiukan komentaa. Tamma ei tästä pahastu, vaikka katsookin sinua "en minä mitään tehnyt, se oli pirkka!" ilmeellä. Joskus se saattaa usean kehotuksen jälkeen jopa tyytyä vain itsekseeen louskuttelemaan leukojaan. Pahaa se ei tietenkään tarkoita, mutta jokseenkin ärsyttävä tapa se on - kaikkien muiden paitsi hevosen itsensä mielestä.

Ratsuna Kerttu on oikein näpppärä monitoimipeli. Siltä löytyy laadukkaat liikkeet ja hyvä kokoamiskyky, mutta se ei anna parastaan ratsastajalle suoraan tarjottimelta. Istunnan on oltava ehdottomasti kunnossa, sillä Kertulla on tapana himmailla mikäli kuski heiluu kyydissä kuin heinäsäkki. Toisaalta sen ansiosta tammalla uskaltaa antaa ratsastaa kenen vain vauvasta vaariin, sillä se ei varmasti pudota kallista lastia kyydistä. Jos kisakentille mielii vaaditaan ratsastajalta jo jonkin verran osamiista tai vähintäänkin palavaa halua kehittyä.

Esteillä pätee hyvin pitkälle samat säännöt. Kerttu ei hyppää jos kokee epäonnistumisen todennäköiseksi. Sellaisen ratsastajan alla, jolla on tasapaino kunnossa ja kevyt käsi, tamma ei turhia epäröi. Sillä on loistava tekniikka ja pienemmillä radoilla tamma usein pelaa varman päälle, jättäen vähän liikaakin ilmavaraa. Omalla tasollaan eli metrisillä radoilla se ei enää tätä harrasta, vaan pistää ihan uuden vaihteen silmään. Ratsastajan tulee huolehtia vain lähestymisistä ja ponnistuspaikoista, niin Kerttu kyllä näyttää osaavansa olla edukseen myös silloin kun kisataan aikaa vastaan.

Maastoon on mukavinta Kertun kanssa lähteä silloin kun mukaan tulee muutakin porukkaa. Silloin alkumatka ei mene tammalla asioiden kyttäämiseen vaan ratsastaja pääsee nauttimaan kyydistä rennon hevosen selässä. Maastoesteitä Kertun kanssa hypätään vain silloin tällöin, mutta tamma kieltää melko herkästi - etenkin vesiesteellä. Tämän vuoksi kenttäratsastus kisoihin osallistuminen ei oikein ole ottanut tuulta alleen ja päätimmekin lopulta jättää maastoesteet niille, jotka siitä enemmän nauttivat.

 

Sukuselvitys

I. Kulorastas
sh, 153cm, trt
Ii. Kultasuoni evm
sh, 156cm, prt
Iii. Aarrejahti evm
sh, 158cm, trt
Iie. Kerttuli evm
sh, 152cm, prn
Ie. Tähtikuru evm
sh, 150cm, prt
Iei. Onnenonkija evm
sh, 151cm, tprt
Iee. Hopeataivas evm
sh, 153cm, vrt
E. Kultahiisku
sh, 158cm, rt
Ei. Kulta-Into evm
sh, 159cm, rt
Eii. Kulinaari evm
sh, 157cm, trt
Eie. Irmeli evm
sh, 158cm, vprt
Ee. Piskuinen evm
sh, 156cm, vrt
Eei. Kartelli evm
sh, 155cm, vprt
Eee. Piparkakku evm
sh, 157cm, rt


Jälkeläiset

Syntymäaika Sukupuoli Virallinen nimi Isä / Emä
       


Kisakalenteri

Näyttelyt

Päivämäärä Tulokset Paikka Luokka Sijoitus
18.03.2018   Ristikallio Suomenhevostammat SW2


Päiväkirja

Päivämäärä Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer interdum nec enim quis feugiat. Maecenas quis metus commodo, ullamcorper urna et, gravida erat. Vestibulum placerat quis urna at placerat. Morbi eu ex vitae tortor finibus sagittis sed efficitur nisi. Aenean placerat arcu molestie metus consequat egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam porta velit nulla, in lacinia erat semper tincidunt.

Kirjoittaja

 

Kuvagalleria 


Kuvat © scirlin

VIRTUAALIHEVONEN
 

Tuuliajo on virtuaalitalli. Hevoset ovat virtuaalihevosia.
Tuuliajo is a virtual stable. Horses are all virtual horses.

 

 

©2019 Tuuliajon Hevostila - suntuubi.com